Ervaringen katoenen luiers
Mensen - Vakantie en vrije tijd
zondag, 18 december 2011 20:49

Vorige week heb ik voor onze beide kinderen (8 maanden en 2 1/2) katoenen luiers gekocht. De oudste groeide uit de rompers en voelt nog niet aankomen wanneer ze moet plassen. Op de site van Kaatje Katoen stond dat kinderen in katoenen luiers veel sneller zinnelijk worden.

Hoe eerder zindelijk hoe beter zou je zeggen. Sommige mensen vinden kinderen in de luiers juist wel makkelijk, vooral als ze gaan winkelen.

Het soort luier was een moeilijke afweging. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een luier die je kunt drogen in de droogtrommel. We hebben namelijk te weinig ruimte om al die luiers aan de waslijn te drogen. Zodoende was eigenlijk de Kaatje Classic luier de enige keus.

Wat meteen heel erg meeviel was dat de luiers makkelijk om te doen zijn. Ze lekken helaas meer als wegwerpluiers: de nachtluier zeker en soms lekken poepluiers ook door.

Het wassen en drogen van de luiers was toch wel erg veel werk. In het begin dacht ik nog dat het kopen en weggooien van gewone luiers ook veel tijd kostte. Maar al gauw werd duidelijk dat het wassen en drogen veel meer tijd kostte.

Het is ook belangrijk dat je allebei helemaal achter het gebruik van deze luiers staat. Moeder zag gelijk dat de oudste iets wijdbeens stond met een katoenen luier. De oudste gaf ook aan dat ze de katoenen luiers niet zo goed vond zitten. Deze twee dingen samen vond Moeder onmenselijk. En daarmee hielden wij de katoenen luiers voor gezien.